Centenary Hall

Almost 80 years after it was built for a school of around 200 pupils, Benenden had outgrown the old School Hall. The School needed a new Hall fit for the future, one that can fit our 550 girls plus staff in comfort.

Designed by the multi award-winning Guy Hollaway Architects, the new Centenary Hall offers state-of-the-art acoustics and gives girls and audiences a truly professional performance experience.

In addition, retractable seating provides the flexibility for the Hall to be used for a variety of events, while the bar area and catering facilities enable the facility to be hired out to maximise its benefit to the community.

Crucially, the Hall makes the most of its position in one of the most beautiful parts of the School site, and the new design retains some tiered seating which had been such a treasured part of the old Hall for generations of Benenden girls.

The Hall in numbers

  • 870 metres in length of timber beams in the diagrid roof
  • 100 metres Perimeter of the Hall
  • 650kg Weight of each of the five pivot doors in the Hall
  • 850m2 area of the Hall’s roof
  • 35,000 bricks and brick slips on the project
  • 1,000m2 of timber flooring used in the project
  • 1,500 metres of gold aluminium fins around the Hall and atrium
Centenary Hall
Centenary Hall
Centenary Hall
Centenary Hall
Centenary Hall
Centenary Hall
Centenary Hall
Centenary Hall
Centenary Hall
Centenary Hall
Centenary Hall
Centenary Hall
Centenary Hall